Trwa ładowanie...
d1rvsk7
01-02-2009 17:38

pierogi fagockie

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
d1rvsk7
Składniki
  • Ciasto:
  • 40 dag maki,
  • jajo,
  • woda
    • Nadzienie:
  • grzyby suszone,
  • 25 dag kaszy gryczanej,
  • 35 dag tłustego twarogu,
  • 1,5 łyżki tłuszczu,
  • mała cebula,
  • sól,
  • jajo,
  • pieprz,
  • majeranek.
  • 10 dag słoniny do polania
Przepis

Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczaną. Ostudzoną zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami. Dodać przesmażoną uprzednio cebulę, pieprz, przyprawy i jajo. Zagnieść ciasto jak na pierogi, cienko rozwałkować, układać nadzienie, zawijać brzegi, zacisnąć i wykrawać szklanką niewielkie pierogi. Ugotowane polać stopioną słoniną

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1rvsk7
d1rvsk7
d1rvsk7
Więcej tematów
d1rvsk7