01-02-2009 17:38
pierogi fagockie
Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- Ciasto:
- 40 dag maki,
- jajo,
- woda
- Nadzienie:
- grzyby suszone,
- 25 dag kaszy gryczanej,
- 35 dag tłustego twarogu,
- 1,5 łyżki tłuszczu,
- mała cebula,
- sól,
- jajo,
- pieprz,
- majeranek.
- 10 dag słoniny do polania
Przepis
Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczaną. Ostudzoną zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami. Dodać przesmażoną uprzednio cebulę, pieprz, przyprawy i jajo. Zagnieść ciasto jak na pierogi, cienko rozwałkować, układać nadzienie, zawijać brzegi, zacisnąć i wykrawać szklanką niewielkie pierogi. Ugotowane polać stopioną słoniną
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.