Trwa ładowanie...
d44b92c
01-02-2009 17:36

pieczarki lub rydze smażone

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44b92c
Składniki
  • 40 dag młodych pieczarek lub rydzów
  • 10 dag masła (ewentualnie żółty ser)
  • sól
  • pieprz
Przepis

Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć, obrać ze skórki, odciąć trzony. Rydze oczyścić, opłukać, osączyć. Rozgrzać część masła na patelni i obsmażyć grzyby na średnim ogniu. Przed podaniem pieczarki oprószyć solą i pieprzem. Smażyć partiami, w ostatniej chwili przed podaniem. Podawać polane tym masłem, na którym grzyby się smażyły lub posypane (gdy są ciepłe) żółtym serem

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44b92c
d44b92c
d44b92c
Więcej tematów
d44b92c