Trwa ładowanie...
d35iy16
01-02-2009 17:29

pieczeń cielęca

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d35iy16
Składniki
  • 1,5 kg cielęciny bez kości
  • 2 ząbki czosnku
  • 12 dag tłuszczu (margaryny lub smalcu)
  • sól do smaku
Przepis

Mięso obwiązać mocną nicią jak baleron, obsmażyć na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, natrzeć roztartym z solą czosnkiem. Wlać 0,5 szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwaga. Taką cielęcinę można przez kilka dni podawać na obiady pod różną postacią, np. w formie obsmażanych w naleśnikowym cieście plastrów, krojoną w kostkę podawaną w ostrym sosie itp.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35iy16
d35iy16
d35iy16
Więcej tematów
d35iy16