Trwa ładowanie...
d4a3a95
01-02-2009 17:13

kurczę pieczone na rożnie

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d4a3a95
Składniki
  • 1 brojler (ok. 80 dag)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • sól
Przepis

Kurczę oczyścić, umyć, osuszyć. Czosnek obrać, opłukać, posiekać drobno, rozetrzeć z solą. Koperek umyć, osączyć. Wnętrze jamy brzusznej kurczaka natrzeć roztartym czosnkiem, a następnie włożyć koperek. Powierzchnię tuszki natrzeć także czosnkiem. Jamę brzuszną spiąć szpilkami do drobiu. Przygotowaną tuszkę umocować na rożnie, upiec. W czasie pieczenia od czasu do czasu lekko polewać wodą. Upieczoną tuszkę zdjąć z rożna, pokrajać, ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem surówek i warzyw gotowanych. Kurczę pieczone ná rożnie można także podawać na zimno z dodatkiem sałatek warzywnych

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4a3a95
d4a3a95
d4a3a95
Więcej tematów
d4a3a95