Trwa ładowanie...
d6goeut
01-02-2009 16:56

skrzydełka kurze w brunatnym sosie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d6goeut
Składniki
  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 2 1/2 szklanki sosu brunatnego
  • 10 małych pieczarek
Przepis

Skrzydełka podzielić na 2 części. Oczyszczone pieczarki pokrajać na grube plasterki. Sos doprowadzić do wrzenia, dodać skrzydełka i grzyby, zagotować na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć płomień, dusić 1/2 godz. utrzymując mały ogień. Mieszać kilkakrotnie. Proporcje: dla 2-4 osób. Podawać na gorąco z sosem i ryżem jako danie główne lub jako przekąskę na zimno bez sosu (dusię bez pieczarek

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d6goeut
d6goeut
d6goeut
Więcej tematów
d6goeut