Trwa ładowanie...
d3vq4ea
01-02-2009 16:07

Sernik wiedeński

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d3vq4ea
Składniki
  • 0,5 kg dobrego sera,
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 1 szklanka cukru,
  • 6 łyżek masła,
  • 4 jaja,
  • dowolne dodatki aromatyczne (wanilia, parę kropli olejku migdałowego, rodzynki, skórka pomarańczowa
Przepis

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać żółtka utarte z cukrem, stopione masło, mąkę ziemniaczaną wszelkie dodatki aromatyczne i wreszcie sztywno ubitą pianę z białek. Masę dokładnie wymieszać i włożyć do wąskiej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Posmarować po wierzchu białkiem i piec ok. 45 minut. Wyjmować z formy dopiero po zupełnym ostygnięciu.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vq4ea
d3vq4ea
d3vq4ea
Więcej tematów
d3vq4ea