Trwa ładowanie...
d51ltrp
14-02-2022 12:18

Chrupiące domowe gofry. Przypomnij sobie smak wakacji

Przepis

Dobre gofry powinny być chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. Muszą być też sztywne, w ten sposób utrzymają wszystkie dodatki, na które akurat masz ochotę. Dlatego przede wszystkim liczy się dobra gofrownica.

d51ltrp
3.3
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy)
Składniki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szczypta soli
Przepis
  • Natłuścić i rozgrzać gofrownicę.
  • Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.
  • Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Odstawić na 15 minut.
  • Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut (czas jest uzależniony od mocy gofrownicy), wystudzić na kratce i podawać z bitą śmietaną i owocami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Chrupiące domowe gofry. Przypomnij sobie smak wakacji
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d51ltrp
d51ltrp
d51ltrp
d51ltrp
Więcej tematów
d51ltrp