Trwa ładowanie...
dwnqskv
01-02-2009 11:41

Krem czekoladowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dwnqskv
Składniki
  • 3 jajka
  • 1 szklanka śmietanki kremówki
  • 15 dag cukru
  • 4 czubate łyżki utartej czekolady
  • 1-2 kieliszki rumu lub koniaku
  • 10 dag migdałów
  • 3 łyżeczki żelatyny
Przepis

żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, pozostawić na 15 minut, następnie mieszając podgrzewać do zagotowania. gdy zawrze wymieszac z czekoladą pozostawić do ostudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę, gdy będzie sztywna nie przerywając ubijania dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać żółtka. Oddzielnie ubić smietanę. Połączyć z masą jajeczną. Następnie stale mieszając dodać żelatynę z czekoladą i rum. Na konieć wymieszać krem z obranymi i drobno pokrojonymi migdałami. schłodzć.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwnqskv
dwnqskv
dwnqskv
Więcej tematów
dwnqskv