zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-01-31

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

teresa-kr
przepis lubi: 0 osób 4/5 1 głos
Składniki
  • 1 kg lopatki
  • 1 peczek wloszczyzny
  • 1 śmietana
  • 3 łyzki chrzanu
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki mąki
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Wloszczyzne obrać, umyć i obrać,mięso umyc .Do garnka z woda dodać mięso,tyle wody aby przykryła mięso,zagotowac i zszumować.Dodać wloszczyznę i ugotowac do miękkosci.Wyjąć mięso ,kiedy troche ostygnie,pokroić w plastry.Wymieszać mąkę i śmietane ,zagęścić tym sos,dodac chrzan ,doprawić solą i pieprzem.Plasrtry mięsa dodac do sosu i chwilę podgrzewac.Podawać z ziemniakami.

Polub WP Kuchnia na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Szarlotka, Kurczak, Ciasta na zimno, Sałatka gyros, Pierogi, Knedle, Sałatka, Blok czekoladowy, Desery, Naleśniki, Mięso mielone, Barszcz czerwony, Placuszki, Śledzie po kaszubsku, Makowiec, Śledzie w oleju, Śledzie przepisy, sernik na zimno, Dania z ziemniaków, Rogaliki