zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-01-31

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

teresa-kr
przepis lubi: 0 osób 0/5
Składniki
  • 1 kg lopatki
  • 1 peczek wloszczyzny
  • 1 śmietana
  • 3 łyzki chrzanu
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki mąki
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Wloszczyzne obrać, umyć i obrać,mięso umyc .Do garnka z woda dodać mięso,tyle wody aby przykryła mięso,zagotowac i zszumować.Dodać wloszczyznę i ugotowac do miękkosci.Wyjąć mięso ,kiedy troche ostygnie,pokroić w plastry.Wymieszać mąkę i śmietane ,zagęścić tym sos,dodac chrzan ,doprawić solą i pieprzem.Plasrtry mięsa dodac do sosu i chwilę podgrzewac.Podawać z ziemniakami.

Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Makowiec, Ciasta na zimno, Knedle, Pierogi, sernik na zimno, Mięso mielone, Rogaliki, Śledzie przepisy, Śledzie po kaszubsku, Dania z ziemniaków, Placuszki, Sałatka, Naleśniki, Śledzie w oleju, Kurczak, Blok czekoladowy, Desery, Sałatka gyros, Barszcz czerwony, Szarlotka