Trwa ładowanie...
d44b92c
27-01-2009 19:38

Cielęcina w sosie rodzynkowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44b92c
Składniki
  • rodzynki, 50 gramów
  • Rosół królewski WINIARY, 1 kostka
  • cielęcina, 800 gramów
  • cynamon
  • olej, 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
Przepis

Rosół królewski przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Podlać Rosołem, dodać rodzynki i szczyptę cynamonu. Dusić około 40 minut. Mięso wyjąć, pokroić w plastry. Mąkę rozprowadzić w 1/4 szkl. wody, dodać do sosu. Zagotować. Połączyć z mięsem.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44b92c
d44b92c
d44b92c
Więcej tematów
d44b92c