Trwa ładowanie...
d21vmxd
27-01-2009 19:13

Kaszanka z jabłkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d21vmxd
Składniki
  • Składniki:
  • ? 1 kg kaszanki
  • ? 0.5 kg jabłek
  • ? 3-4 pomidory
  • ? sól, szczypta cukru
  • ? majeranek
Przepis

Sposób wykonania:
Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dag na osobę i ułożyć luźno w żeliwnej brytfance. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze skórki pomidory. Jabłka oprószyć lekko solą, sporą szczyptą cukru oraz majerankiem. Na dno brytfanki wlać 0.25 szklanki wody i brytfankę wsunąć do dobrze nagrzanego piekarnika. Po 30-40 minutach brytfankę wyjąć z pieca.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21vmxd
d21vmxd
d21vmxd
Więcej tematów
d21vmxd