Trwa ładowanie...
d21bz3r
26-01-2009 21:43

Budyniowiec z galaretką

Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
d21bz3r
Składniki
  • Składniki:
  • ? litr mleka
  • ? 3 budynie śmietankowe z kawałkami malin
  • ? 3 galaretki malinowe lub truskawkowe
  • ? 2 galaretki pomarańczowe
  • ? brzoskwinie w puszce
  • ? 25 dag masła (najlepiej roślinne)
  • ? opakowanie okrągłych biszkoptów
  • ? opakowanie delicji brzoskwiniowych
  • ? jogurt truskawkowy
Przepis

Przepis
Budynie gotujemy w litrze mleka.
Gdy będzie już gęsty zdejmujemy z ognia i dosypujemy stopniowo galaretki malinowe, energicznie mieszając.
Odstawiamy do wystygnięcia mieszając co jakiś czas.
Następnie ucieramy masło dodając stopniowo zimny budyń.

Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 3 ? szkl. wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w paseczki.

Biszkopty maczamy w jogurcie i układamy na dnie tortownicy.
Następnie wykładamy połowę masy budyniowo-galaretkowej.
Na niej układamy moczone w jogurcie delicje oraz 1/3 pokrojonych brzoskwiń, po czym przykrywamy resztą masy.

Wierzch dekorujemy resztą brzoskwiń i zalewamy zimną galaretką.
Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21bz3r
d21bz3r
d21bz3r
Więcej tematów
d21bz3r