24-01-2009 12:03
Żeberka z azjatycką nutą smakową
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 1 kg żeberek
- Marynata:
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka posiekanego drobno czosnku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka mielonego chili
- szczypta tartego imbiru
Przepis
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Żeberka podzielić na porcje (lub pozostawić całe płaty) natrzeć dokładnie marynatą i odstawić na 2 godziny. Obsączyć z nadmiaru marynaty. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 30 minut obracając i polewając pozostała marynatą. Podawać z frytkami i surówkami.
Przepis dodał użytkownik paula26013
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.