zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-01-14

Żołądki indycze

ela_taczanowska
przepis lubi: 1 osoba 4/5 3 głosy
Składniki
  • 1kg żołądków indyczych,
  • 0.4kg cebuli,
  • mielona papryka słodka,
  • pieprz,
  • sól,
  • olej do smażenia
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Żołądki umyć,oczyścić i dwukrotnie sparzyć gorącą wodą i ponownie oczyścić.Cebule pokroić na cienkie plasterki ,Żołądki obsmażyć na oleju, na którym później rozprowadzić słodką paprykę, przełożyć wszystko do garnka podlać wodą ,dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką.Można użyć również żołądków z kurczaka.
















Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Barszcz czerwony, Śledzie po kaszubsku, Makowiec, Knedle, Naleśniki, Pierogi, Dania z ziemniaków, Sałatka, Ciasta na zimno, Desery, Placuszki, Kurczak, sernik na zimno, Śledzie w oleju, Śledzie przepisy, Blok czekoladowy, Rogaliki, Mięso mielone, Sałatka gyros, Szarlotka