Trwa ładowanie...
d1k87f0
03-01-2009 20:40

galaretka z porzeczek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1k87f0
Składniki
  • porzeczki czerwone 1 kilogramów
  • maliny 50 gramów
  • cukier 80 dekagramów
Przepis

Owoce opłukać, przebrać, u porzeczek oberwać szypułki i zmiażdżyć. Do miazgi owocowej dodać 1/2 l wody i gotować około 5 minut. Odciągnąć sok, zmierzyć, odważy cukier, 80 dag na 1 litr soku.. Gotować sok bez cukru 15-20 minut, następnie wsypać cukier i dalej gotować często mieszając. Zbierać pianę tworzącą się w trakcie.

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1k87f0
d1k87f0
d1k87f0
Więcej tematów
d1k87f0