Trwa ładowanie...
d3hc0fv
03-01-2009 20:27

Wołowina gotowana

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
d3hc0fv
Składniki
  • wołowina bez kości 15 dekagramów
  • wloszczyzna 10 dekagramów
  • masło 1 dekagramów
  • sól według uznania
Przepis

ugotować wywar z włoszczyzny, odcedzić go. wołowinę włożyć do zimnego wywaru, dodać sól i ugotować ją powoli do miękkości, tak aby włókna mięsa rozdzielały się. Ugotowane mięso wyciągnąć z wywaru i zemleć w maszynce. Dodać 2-3 łyżki gorącego wywaru, wymieszać. Nadać kształt kot;eta, na wierzchu położyć surowe masło i podsmażyć z każdej strony na patelni.

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hc0fv
d3hc0fv
d3hc0fv
Więcej tematów
d3hc0fv