Trwa ładowanie...
d3rreaw
03-01-2009 15:10

Tort biszkoptkowy

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3rreaw
Składniki
  • mleko 1/2 litrów
  • budyń 1 sztuk
  • masło 1/2 kostek
  • margaryna 1/2 kostek
  • cukier 1/2 szklanek
  • żółtka 2 sztuk
  • biszkopty okragłe 0,5 kilogramów
  • kompot truskawkowy 1 litrów
  • galaretka czerwona 1 sztuk
Przepis

Cukier i masło ucierać w makutrze, stopniowo dodawać żółtko i po łyżce budyniu.
Biszkopty wkładać szybko do kompotu i wyciągać. Wyłożyć nimi formę (spód i boki) spodem biszkoptów. Do tego włożyć 1/2 masy na to znowu dodać biszkopty, później drugą część masy. następnie biszkopty brzuchem do masy.
Na to wylać galaretkę.
Wszystko wsadzić do lodówka na około 1 godzinę.

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rreaw
d3rreaw
d3rreaw
Więcej tematów
d3rreaw