03-01-2009 15:10
Tort biszkoptkowy
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- mleko 1/2 litrów
- budyń 1 sztuk
- masło 1/2 kostek
- margaryna 1/2 kostek
- cukier 1/2 szklanek
- żółtka 2 sztuk
- biszkopty okragłe 0,5 kilogramów
- kompot truskawkowy 1 litrów
- galaretka czerwona 1 sztuk
Przepis
Cukier i masło ucierać w makutrze, stopniowo dodawać żółtko i po łyżce budyniu.
Biszkopty wkładać szybko do kompotu i wyciągać. Wyłożyć nimi formę (spód i boki) spodem biszkoptów. Do tego włożyć 1/2 masy na to znowu dodać biszkopty, później drugą część masy. następnie biszkopty brzuchem do masy.
Na to wylać galaretkę.
Wszystko wsadzić do lodówka na około 1 godzinę.
Przepis dodał użytkownik agata.17ko
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.