Trwa ładowanie...
d2fv275
03-01-2009 14:54

Snikers

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d2fv275
Składniki
  • proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
  • orzechy 25 dekagramów
  • miód 1 łyżek stołowych
  • białek 5 sztuk
  • mąka ziemniaczane 1 łyżek stołowych
  • mąka zwykła 1 łyżek stołowych
  • margaryna 5 dekagramów
  • woda przegotowana 3 łyżek stołowych
  • jajka 7 sztuk
  • cukier 1,5 szklanek
  • mąka 2 łyżek stołowych
  • kakao 5 łyżek stołowych
Przepis

Wykonanie:
Biszkopt
7 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki
2 łyżki kakao
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
Ubić sztywną pianę, dodawać cukier na przemian z żółtkami. Dodać resztę składników. Piec około 30 minut Ciasto orzechowe
25 dag orzechów grubo pokrojonych
5 białek
1 łyżka miodu
1 niepełna szklanka cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki zwykłej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno dodać cukier dalej ubijając. Dodać resztę składników. Piec około 30 minut.
Masa
- 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym
- 5 żółtek utrzeć z niepełną szklanką cukru, dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wszystko zalać gorącym mlekiem , gotować aż zgęstnieje stale mieszając, aby nie przypalić.
- 30 dag margaryny utrzeć dodając po łyżce kremu z żółtek
- Gotową masę podzielić na 2 części, do jednej dodać 2 łyżki kakao.
Biszkopt przeciąż na połowę. Na dolną część dać białą masę, na to ciasto orzechowe a na nie masę kakaową. Przykryć biszkoptem polać polewą.
Polewa
3 łyżki cukru
3 łyżki wody przegotowanej
5 dag margaryny
3 łyżki kakao
Wszystko zagotować, stale mieszając.

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2fv275
d2fv275
d2fv275
Więcej tematów
d2fv275