Trwa ładowanie...
d44xeep
12-12-2008 20:47

Danie po królewsku

Przepis
3.2
(6 głosów)
Oceń:
d44xeep
Składniki
  • 30 dkg łososia
  • 25 dkg ryżu
  • groszek konserwowy
  • papryka
  • cebula
  • kukurydza konserwowa
  • ser pleśniowy
  • sos beszamelowy
  • koperek
  • limonka
  • 25 ml sosu sojowego
  • 25 ml octu ryżowego
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • strączki fasoli
  • 150 ml bulionu warzywnego
Przepis

Ryż gotujemy w wodzie z octem ryżowym.Do garnka wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną cebulę, paprykę,2 łyżki masła, groszek kukurydzę, strączki fasoli i 2 łyżeczki pesto , 2 łyżki sosu sojowego i sosu słodko- kwaśnego i zalewamy bulionem warzywnym. Dusimy na wolnym ogniu 15 min pod przykryciem. Łososia przyprawiamy ziołami, skrapiamy limonką ,dodajemy sól i pieprz. Następnie łososia obsmażamy z obu stron po 2 min. Owijamy w folię do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 10 min w 180 stopniach. Do środka dzwonka ryby wkładamy plasterek sera pleśniowego. Polewamy sosem beszamelowym. Ozdabiamy gałązką koperku.

Przepis dodał użytkownik wisienka1069

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44xeep
d44xeep
d44xeep
Więcej tematów
d44xeep