12-12-2008 20:47
Danie po królewsku
Przepis
3.2
(6 głosów)
Oceń:
Składniki
- 30 dkg łososia
- 25 dkg ryżu
- groszek konserwowy
- papryka
- cebula
- kukurydza konserwowa
- ser pleśniowy
- sos beszamelowy
- koperek
- limonka
- 25 ml sosu sojowego
- 25 ml octu ryżowego
- 40 ml oliwy z oliwek
- strączki fasoli
- 150 ml bulionu warzywnego
Przepis
Ryż gotujemy w wodzie z octem ryżowym.Do garnka wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną cebulę, paprykę,2 łyżki masła, groszek kukurydzę, strączki fasoli i 2 łyżeczki pesto , 2 łyżki sosu sojowego i sosu słodko- kwaśnego i zalewamy bulionem warzywnym. Dusimy na wolnym ogniu 15 min pod przykryciem. Łososia przyprawiamy ziołami, skrapiamy limonką ,dodajemy sól i pieprz. Następnie łososia obsmażamy z obu stron po 2 min. Owijamy w folię do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 10 min w 180 stopniach. Do środka dzwonka ryby wkładamy plasterek sera pleśniowego. Polewamy sosem beszamelowym. Ozdabiamy gałązką koperku.
Przepis dodał użytkownik wisienka1069
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.