Trwa ładowanie...
d298y86
12-12-2008 15:08

Żuchel borowiacki

Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
d298y86
Składniki
  • 2 kg ziemniaków
  • 0,40 dkg boczku wędzonego
  • sól,
Przepis

Ziemniaki zetrzec na tarce o drobnych oczkach ,osolic ciasto.Połowę boczku pokroić w kostke polowę w paski.Boczek pokrojony w kostke przesmażyć.Przygotowac blachę , na blache wylac przesmażony boczek i ciasto ziemniaczane, na wierzch położyc kawalki boczku /można na wierzch polożyc dodatkowo kawalki masla/ .Piec w piekarniku w temp 180 st C okolo 1,5 godz.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d298y86
d298y86
d298y86
Więcej tematów
d298y86