Trwa ładowanie...
d3tx42q
20-12-2018 20:10

Pierogi z mięsem

Przepis

Jak podkręcić smak tradycyjnych pierogów z mięsem? Do farszu dodaj kilka suszonych grzybów (oczywiście wcześniej należy je namoczyć i ugotować). Pierogi w takiej wersji możemy podać nawet w czasie Bożego Narodzenia. Najlepiej smakują podsmażone na patelni.

d3tx42q
2.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki

Ciasto:

  • 1/2 kg mąki
  • wrząca woda
  • odrobina soli

Farsz:

  • 25 dag miesa z indyka i mięsa z karkówki
  • pieprz
  • liść laurowy
  • duża cebula
  • suszone grzyby
  • czosnek
  • jajko
  • sól
  • majeranek
Przepis

Mąkę przesiać, wlać wrzącą wodę, dodać szczyptę soli i wszystko dokładnie zagnieść. Mięso umyć i dusić z liściem laurowym oraz pieprzem przez chwilę w małej ilości wody, zmielić. Cebule zeszklić na oleju, dodać grzybki oraz czosnek, wbić jajko. Wyrobić farsz. Cisto cienko rozwałkować. Wykrawać szklanka krążki na środek układać kulkę farszu, rogi dokładnie posklejać. Gotować 3 minuty od wypłynięcia z osolonej z oliwa wody.

Przepis dodał użytkownik kruszka

Pierogi z mięsem
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tx42q
d3tx42q
d3tx42q
d3tx42q
Więcej tematów
d3tx42q