12-11-2008 18:36
Ciasto marchwiowo ? śmietanowe
Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- Biszkopt:
- 4 jajka
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Masa budyniowa:
- 2 Budynie śmietankowe bez cukru
- 1 litr soku marchwiowo - malinowego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 0,5 kostki margaryny
- 3 łyżki cukru
- Masa śmietanowa:
- 1 Cukier wanilinowy
- 3 łyżeczki Żelatyny spożywczej
- 500 ml śmietanki kremowej 30%
- 3 łyżki cukru
Przepis
Z podanych składników przygotować ciasto, upiec biszkopt, ostudzić.
Odlać 1 szklankę soku, pozostały zagotować z margaryną. W szk. soku rozprowadzić Budynie z mąką i cukrem i wlać do gotującego soku, gotować 3 minuty. Gorący wylać na biszkopt. Ostudzić.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozprowadzić w 100 ml gorącej wody i jeszcze letnią dodać do śmietany energicznie ubijając, wyłożyć na masę budyniową. Ciasto należy schłodzić w lodówce przez około 3 godziny
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.