Trwa ładowanie...
d3uxfv3
18-04-2008 18:45

Kokardki z boczkiem

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3uxfv3
Składniki
  • 20 dag makaronu świderki lub kokardki,
  • 1 opakowanie mrożonki typu "warzywa do makaronu",
  • 20 dag wędzonego boczku (wybierz jak najchudszy),
  • 2-3 łyżki oleju,
  • sól,
  • świeżo mielony pieprz,
  • szczypta mielonej ostrej papryki,
  • 5 dag parmezanu
Przepis

1.Makaron wsyp na posolony wrzątek, gotuj około 8 minut. Gdy będzie już gotowy, odcedź, starannie wymieszaj z 1 łyżką oleju. Aby nie wystygł, wstaw go do ciepłego piekarnika.
2. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oleju. Do podsmażonego boczku dodaj "warzywa do makaronu" (bez rozmrażania), wlej 150 ml wody i duś przez 12-14 minut, do uzyskania ulubionej miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dopraw solą i pieprzem, mieloną papryką, delikatnie wymieszaj.
3. Gorący makaron wymieszaj z warzywami. Przełóż do głębokiego talerza i posyp parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3uxfv3
d3uxfv3
d3uxfv3
Więcej tematów
d3uxfv3