Trwa ładowanie...
d3w46nq
05-11-2008 19:44

Domowe gofry po polsku

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3w46nq
Składniki
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 kostki margaryny lub masła
  • 5 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany lub mleka
  • skórka otarta z 1 cytryny lub pomarańczy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
Przepis

Masło utrzeć lub zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do kremu maślanego, stale ucierając dawać po jednym jajku, a następnie pa łyżce mąki z dodatkami, startą skórkę cytrusową, a następnie po jednej łyżce śmietany. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzać gofrownicę. Wylewać jednorazowo dwie łyżki wazowe ciasta. W gofrownicy każdy wafel piecze się 4 minuty.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3w46nq
d3w46nq
d3w46nq
Więcej tematów
d3w46nq