Trwa ładowanie...
d4jjypd
04-11-2008 22:06

Przekładaniec budyniowy

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d4jjypd
Składniki
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 16 dag masła
  • 6 łyżek cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 litr mleka
  • Masa serowa:
  • 4 serki waniliowe (4x15 dag)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 budynie czekoladowe
  • Polewa:
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 125 g margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 1-1,5 łyżki gorącego mleka
  • Lukier:
  • 1/2szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka gorącej wody
  • Do dekoracji:
  • 10 dag winogron
Przepis

Masło, cukier i jajka utrzeć. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy. Wyłożyć na prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm.
Budynie śmietankowe ugotować wg przepisu na opakowaniu i gorące wylać na surowe ciasto.
Jajka ubić, dodać serki i budynie czekoladowe w proszku. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na masę budyniową. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 °C.
Margarynę rozpuścić, dodać cukier puder wymieszany z kakao i wlać gorące mleko. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Gotową polewą polać ostudzone ciasto i udekorować połówkami winogron.
Cukier puder wymieszać z wodą mikserem. Powstałym lukrem polać wierzch ciasta w tzw. esy - floresy.
Smacznego.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4jjypd
d4jjypd
d4jjypd
Więcej tematów
d4jjypd