Trwa ładowanie...
d22nqra
18-04-2008 14:06

Sałata wiosenno-letnia

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d22nqra
Składniki
  • 2 główki sałaty rzymskiej
  • 2 szkl. grzanek do sałaty,
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w małą kostkę
  • 1 szklanka kukurydzy
  • 3/4 szklanki suszonych pomidorów w oleju
  • utarty parmezan
  • Sos:
  • 4 łyżki posiekanej świeżej kolendry lub zielonej pietruszki
  • 1/4 szklanki naturalnego jogurtu
  • 1/4 szklanki octu z czerwonego wina lub balsamicznego
  • 1/4 szklanki utartego parmezanu
  • 3 łyżki posiekanej szalotki
  • 2 filety anchois (mogą byc z puszki)
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 papryczka ostra , posiekana (bez pestek)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 szklanki oliwki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Wszystkie składniki (oprócz oliwy) na sos zmiksować w melakserze stopniowo dodawać oliwkę i zmiksować, aż sos bedzie gładki i emulsyjny. Wszystkie składniki salaty połączyć, polać sosem . Posypać utartym parmezanem

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d22nqra
d22nqra
d22nqra
Więcej tematów
d22nqra