04-11-2008 20:11
Surówka z czerwonej kapusty
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1/2 kg czerwonej kapusty
- 1 por
- 2 średnie jabłka (ok. 30 dag)
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przepis
Czerwoną kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Białą część pora pokroić w półplasterki. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Wymieszać i odstawić na około 30 minut. Podawać jako dodatek obiadowy.
Smacznego.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.