Trwa ładowanie...
d2h7pda
04-11-2008 19:48

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Przepis
4.3
(4 głosy)
Oceń:
d2h7pda
Składniki
  • żeberka wieprzowe (ok. 70 dag)
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka margaryny
  • granulowany czosnek
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • sól
  • pieprz
Przepis

Żeberka umyć, wysuszyć i pokroić na 4 porcje. Następnie obsypać je granulowanym czosnkiem, przyprawą do mięsa wieprzowego, solą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 2 godzinki. Po tym czasie wrzucić je na gorący tłuszcz (olej + margaryna) i zrumienić z każdej strony. Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę. Dalej smażyć razem, aż cebula się zrumieni. Następnie do rondla wlać około 1 i 1/2 szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 70 minut.
Podawać na ciepło z ziemniakami polanymi powstałym sosem i ulubionym dodatkiem.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2h7pda
d2h7pda
d2h7pda
Więcej tematów
d2h7pda