Trwa ładowanie...
d3jax4g
11-03-2022 09:55

Sajgonki z farszem mięsnym. Jak je zrobić w domu?

Przepis

Sajgonki to jedno z najpopularniejszych dań azjatyckiej kuchni. Zyskały rzesze wielbicieli na całym świecie, również w Polsce. W łatwy sposób możecie je przygotować w domu. Przekonajcie się sami, że wychodzą przepyszne.

d3jax4g
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
adobe stock
Źródło: adobe stock
Składniki
  • 15 arkuszy papieru ryżowego
  • makaron sojowy ugotowany (posiekany)
  • 10 dag kapusty włoskiej
  • garść grzybów mun (namoczonych i posiekanych)
  • 30 dag mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • olej do głębokiego smażenia
  • 1 jajko
Przepis
  • Mięso mieszamy z posiekaną kapustą, makaronem, grzybami, jajkiem i przyprawami.
  • Gotowy farsz zawijamy w arkusze namoczonego papieru ryżowego.
  • W głębokim garnku rozgrzewamy olej. Sajgonki smażymy przez ok. 10 minut, aż się zarumienią.
  • Osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy ze słodkim sosem chili.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sajgonki z farszem mięsnym. Jak je zrobić w domu?
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jax4g
d3jax4g
d3jax4g
d3jax4g
Więcej tematów
d3jax4g