Trwa ładowanie...
d332qlx
18-04-2008 11:00

Potrawka grzybowa

Przepis
4.3
(4 głosy)
Oceń:
d332qlx
Składniki
  • 75 dag mieszanych grzybów (np. podgrzybków, kurek, ew. pieczarek),
  • 2 cebule,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 pęczek dymki,
  • 30 dag kolorowej papryki,
  • 25 dag zielonej fasolki szparagowej,
  • 3 łyżki masła,
  • po 1 łyżeczce curry i mąki,
  • 1 szklanka śmietany,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól, pieprz,
Przepis

1.Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Obierz cebule i czosnek, posiekaj. Papryki przekrój wzdłuż. Usuń środki z pestkami. Strąki opłucz wraz z dymkami potnij na kawałki. Fasolkę oczyść. Wrzuć do wrzącej, posolonej wody. Gotuj 2 minuty. Odcedź. 2.Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć czosnek i cebulę. Usmaż na szklisto. Dołóż grzyby. Mieszając smaż razem ok. 7 minut. Oprósz curry i mąką, zasmaż. Na patelnię wlej szklankę wody. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 8 minut. Dolej śmietankę. Przypraw do smaku sosem sojowym i miodem. Duś kolejne 5 minut. 3.Na drugiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane uprzednio warzywa. Smaż 6 minut. Dołóż do grzybów. Mocno podgrzej. Potrawkę przypraw solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d332qlx
d332qlx
d332qlx
Więcej tematów
d332qlx