30-10-2008 21:50
Zapiekane naleśniki z pieczarkami
Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- Ciasto naleśnikowe:
- 2 szkl. mąki
- 2 szkl. mleka
- 2 jajka
- 5 łyżek oleju
- sól
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- Farsz:
- 50 dag pieczarek
- 2 cebule
- 20 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
- ketchup
Przepis
Składniki na ciasto dokładnie zmiksować odczekać ok 20 min. i smażyć placuszki.
Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i dusić, następnie dodać drobno pokrojoną cebulę i razem podsmażyć. Przyprawić do smaku. Połowę startego na dużych oczkach sera żółtego dodać do pieczarek. Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony. Poukładać w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym i posypać resztą sera. Zapiekać aż ser się roztopi. Podawać z ketchupem.
Przepis dodał użytkownik k.bialowas82
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.