Trwa ładowanie...
d3p83l0
21-10-2008 16:34

Kurczak po meksykańsku

Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
d3p83l0
Składniki
  • 50 dag piersi kurczaka
  • duża cebula
  • po strąku papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • kawałek ostrej kiełbasy z papryką
  • 2 łyżki oleju
  • puszka fasolki w ostrym sosie pomidorowym
  • puszka kukurydzy
  • 1/2 l bulionu drobiowego
  • cukier
  • łyżeczka papryki w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka ziaren kolendry
  • 2?3 łyżki posiekanego szczypiorku, natki i melisy
  • sól, pieprz
Przepis

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Kiełbasę pokroić w plasterki.

W garnku na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka i cebulę. Dodać paprykę, kiełbasę, delikatnie wymieszać. Smażyć jeszcze kilka minut.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do bulionu dodać szczyptę cukru, paprykę w proszku, czosnek i kolendrę. Doprawić i wymieszać.

Fasolkę i kukurydzę osączyć z zalewy, dodać do mięsa wraz z bulionem, zamieszać. Gotować na małym ogniu 25 minut. Przed podaniem posypać posiekanymi ziołami.

Przepis dodał użytkownik pasibrzuszek2111

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3p83l0
d3p83l0
d3p83l0
Więcej tematów
d3p83l0