Trwa ładowanie...
d49zys0
20-10-2008 17:27

Sałatka z rukolą i serem na ciepło

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d49zys0
Składniki
  • 100 g rukoli
  • 2 czerwone papryki
  • 10 czarnych oliwek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1 jajo
  • 3 łyżki bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 sery camembert (lub ok. 100 g sera feta w dwóch kawałkach)
Przepis

Paprykę umyć, przekroić na połówki, ułożyć na blasze skórką do góry i opiekać pod rozgrzanym grillem aż zbrązowieje skórka. Następnie nieco wystudzić i obrać ze skórki, pokroić na podłużne kawałki.
Rukolę umyć i dokładnie osuszyć, a oliwki osączyć.
Ser maczać w rozmąconym jajku, następnie panierować w bułce tartej, mocno dociskając, aby panierka nie odeszła w trakcie smażenia. Smażyć na złoty kolor z obu stron, uważając, aby nie uszkodzić w momencie przekładania. Usmażony ser obłożyć kawałkami papryki, liśćmi rukoli, posypać oliwkami i polać sosem przygotowanym z oliwy, octu i odrobiny soli, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Przepis dodał użytkownik pasibrzuszek2111

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d49zys0
d49zys0
d49zys0
Więcej tematów
d49zys0