17-09-2008 22:19
Czekolada azteków- przepyszna
Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 60 g czekolady mlecznej
- 60 g czekolady czarnej
- 1/2 l mleka
- 50 g cukru
- 2 gozdziki
- szczypta wanilii
- szczypta startej galki muszkatolowej
- kawalek cynamonu
Przepis
Do garnuszka wsypac cukier, dodać przyprawy / bez galki muszkatolowej /, mleko, zagotowac. następnie odstawić na pół godziny. Znówu postawic na ogniu, dodac czekolady i stopic je nie dopuszczajac do zagotowania / mozna zastosowac kapiel wodna /
podac scierajac troche galki muszkatolowoej na wierzch
- Aztekowie lubili pic ten napoj na zimno, Maya na goraco
Przepis dodał użytkownik aniasobol22
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.