Trwa ładowanie...
d5nm65g
16-12-2020 10:13

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Przepis

Kotlety mielone z pieczarkowym farszem są wyjątkowo soczyste. Na pewno posmakują całej rodzinie. Podaj do nich ziemniaczane puree z koperkiem i surówkę z marchewki i chrzanu. Palce lizać!

d5nm65g
3.0
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 60-80 dag karkówki
  • 1 jajko
  • 3 średnie cebule
  • 30-50 dag pieczarek
  • przyprawy
  • bułka tarta
  • wiórki masła
Przepis
  • Mięso przepuszczamy przez maszynkę, również mielimy 1 cebulkę i 2 kromki namoczonego chleba, do zmielonego mięsa dodajemy jajko i przyprawy, mieszamy.
  • Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulkę w talarki, wszystko doprawiamy vegetą i dusimy przez 20 min, 5 min podsmażamy.
  • Z mięsa formujemy średniej wielkości kotleciki, robimy małe wgłębienia i układamy do środka pieczarki i wiórki masła tak, żeby mięso było bardziej soczyste, zawijamy, by nie było widać pieczarek, następnie kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
8

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d5nm65g
d5nm65g
d5nm65g
d5nm65g
Więcej tematów
d5nm65g