Trwa ładowanie...
d43vkso
09-09-2008 12:41

Chińszczyzna

Przepis
2.7
(3 głosy)
Oceń:
d43vkso
Składniki
  • - około 50 dag mięsa ( może być schab, pierś z kurczaka lub odparzona białą kiełbasą)
  • - warzywa do Wok
  • - makaron chiński lub ryż
  • Sos: -2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • -2 łyżki octu winnego,
  • - 2 łyżki sosu sojowego,
  • - 2 łyżeczki cukru,
  • - 3 łyżki wody mineralnej
Przepis

Mięso pokroić w paseczki ( jeśli kiełbasa to w polplasterki). Podsmażyć na odrobinie tłuszczu w wok lub głębokiej patelni. Dodać mrożone warzywa do wok, przesmażyć. Połączyć dobrze składniki sosu ze sobą, wlać to do mięsa i warzyw i dusić razem jeszcze około 10 minut. Można na patelnie wrzucić też przygotowany chiński makaron i wymieszać wszystko razem lub tez makaron rozłożyć na talerze i polać sosem.

Przepis dodał użytkownik agazam

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43vkso
d43vkso
d43vkso
Więcej tematów
d43vkso