09-09-2008 12:25
Schabik z warzywami
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- - ok. 50 dag schabu
- - 25 dag pieczarek
- - cebula
- - mały słoiczek papryki konserwowej
- - sól, pieprz, papryka
Przepis
Schab opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Cebule obrać, umyć pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, posolić, oprószyć mąką. Usmażone mięso zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki ( najlepiej oddzielnie). Mięso i warzywa przełożyć do rondla, dodać odrobinę wody i dusić. W tym czasie na patelni poddusić paprykę konserwowa pokrojona w paseczki, dodać ją do mięsa. Dodać kilka łyżek zaprawy od papryki, doprawić całość pieprzem, solą i papryką, dusić kilka minut. Podawać z ryżem.
Przepis dodał użytkownik agazam
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.