Trwa ładowanie...
d11sjsq
09-09-2008 12:25

Schabik z warzywami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d11sjsq
Składniki
  • - ok. 50 dag schabu
  • - 25 dag pieczarek
  • - cebula
  • - mały słoiczek papryki konserwowej
  • - sól, pieprz, papryka
Przepis

Schab opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Cebule obrać, umyć pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, posolić, oprószyć mąką. Usmażone mięso zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki ( najlepiej oddzielnie). Mięso i warzywa przełożyć do rondla, dodać odrobinę wody i dusić. W tym czasie na patelni poddusić paprykę konserwowa pokrojona w paseczki, dodać ją do mięsa. Dodać kilka łyżek zaprawy od papryki, doprawić całość pieprzem, solą i papryką, dusić kilka minut. Podawać z ryżem.

Przepis dodał użytkownik agazam

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11sjsq
d11sjsq
d11sjsq
Więcej tematów
d11sjsq