Trwa ładowanie...
de7tcxd
04-09-2008 16:57

Całuski kawowe

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
de7tcxd
Składniki
  • 1szklanka miękkiej Kasi
  • 1/2 szklanki przesianego cukru pudru
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody (ostudzić)
  • 1 1/2 szklanki przesianej mąki
  • 1/4 szklanki roztopionej ciemnej czekolady
  • dodatkowy cukier puder do posypania
  • Czas
  • pieczenia: 12 minut
Przepis

1. Włożyć margarynę i cukier puder do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
Mieszając, dodawać rozpuszczoną kawę i mąkę.
2. Przełożyć ciasto do strzykawy cukierniczej z gwiaździstą końcówką średniej wielkości.
Na natłuszczoną blachę wycisnąć gwiazdki o 2-centymetrowej średnicy, zachowując między nimi odległość 2 cm.
Piec 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Po upieczeniu zostawić ciasteczka na blasze na 5 minut, po czym odstawić na druciany stojak do całkowitego ostygnięcia.
3. Złożyć po dwa ciastka, przekładając stopioną czekoladą, a potem posypać cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik niunius173

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
de7tcxd
de7tcxd
de7tcxd
Więcej tematów
de7tcxd