zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-08-31

Tani, szybki biszkopt - pychotka

ggb
przepis lubi: 3 osoby 4/5 13 głosów
Składniki
  • - 1 szklanka mąki
  • - 3/4 szklanki cukru
  • - 4 jajka
  • - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier i dalej ubijać. Gdy cukier się ubije dodać mąkę i proszek. Wymieszać mikserem. Wylać na blachę posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą. Piec ok.25 min. w temp. 190 C.

Opinie (3)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~poter77 2013-11-10 (20:32) 5 miesięcy 14 dni 2 godziny i 25 minut temu

biszkopt
no jest pomyłka czy nie dodajemy żółtka czy biszkopt jest tylko na białkach

odpowiedz

0
0
~alfa 2012-12-16 (11:57) 1 rok 4 miesiące 8 dni 11 godzin i 1 minutę temu

tani biszkopt
beta czeka juz rok na dodanie żółtek :) ja je dodałam po ubiciu białek z cukrem......zobaczymy co wyjdzie hehhe byc moze zółtka mialy zostać np. na kolacje do jajecznicy??

odpowiedz

0
0
~l 2011-11-06 (19:04) 2 lata 5 miesięcy 18 dni 3 godziny i 53 minuty temu

?
A kiedy dodać żółtka?

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Blok czekoladowy, Ciasta na zimno, Naleśniki, Szarlotka, Knedle, sernik na zimno, Śledzie po kaszubsku, Makowiec, Desery, Placuszki, Sałatka gyros, Pierogi, Dania z ziemniaków, Śledzie w oleju, Sałatka, Mięso mielone, Śledzie przepisy, Barszcz czerwony, Rogaliki, Kurczak