Trwa ładowanie...
d42xgfj
29-08-2008 19:15

Boczkowe przekąski

Przepis

Co przygotować dla swoich gości, by smacznie powitać Nowy Rok? Na tego typu spotkaniach najlepiej sprawdzają się szybkie przekąski i sałatki.

d42xgfj
4.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 10 kromek chleba tostowego (bez skórki)
  • 50 g masła czosnkowego
  • 150 g startego sera wędzonego
  • 150 g ananasa z puszki (odcedzony i drobno pokrojony)
  • 10 plasterków boczku bez skóry (jeżeli są wąskie, to 20)
Przepis

Posmarować chleb masłem, posypać serem i kawałkami ananasa. Ułożyć plasterki boczku, ciasno zrolować przygotowany kawałek chleba i zawinąć w plasterki boczku, spiąć wykałaczkami.

Podzielić na trzy równe części, tak samo zrobić z pozostałymi. Ułożyć je na blasze, zapiekać w nagrzanym piekarniku, po 4 min obrócić i piec aż się zrumienią. Smakują na ciepło i na zimno.

Przepis dodał użytkownik gaga730727

Boczkowe przekąski
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42xgfj
d42xgfj
d42xgfj
d42xgfj
Więcej tematów
d42xgfj