francuska panga
- SKŁADNIKI:
- Filet z pangii 3 szt
- Pieczarki 10 dag
- Koperek 1 pęczek
- Ziarenka pieprzu 5 szt.
- Mrożone ciasto francuskie 3 szt.
- Żółtko 1 szt.
- Sok i starta skórka z cytryny
- Sól,
- pieprz,
- vegeta
Pieczarki oczyścić, pokroić w małą kostkę. Koperek opłukać, osączyć, posiekać. Grzyby wymieszać z koperkiem i skórką z cytryny, następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą. Ciasto francuskie rozmrozić.
Rybę opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i vegetą. Płaty ciasta pokroić na 10 kawałków przycinając kształt ryby. Łyżeczką zrobić w cieście wgłębienia przypominające łuskę. Z resztek ciasta uformować pyszczki, z ziarenek pieprzu zrobić oczy. Na 5 kawałkach ciasta ułożyć rybę, na niej ułożyć farsz pieczarkowy, przykryć pozostałymi kawałkami ciasta. Brzegi zlepić, dociskając widelcem. Rybki posmarować rozmąconym żółtkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 min w temperaturze 200 ? 200 stopni.
Przepis dodał użytkownik gaga730727
Podziel się opinią
Komentarze