Trwa ładowanie...
d2dapa4
29-08-2008 18:56

Szaszłyki drobiowe

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d2dapa4
Składniki
  • Składniki na 4 porcje:
    • 1 mały filet z indyka
  • 1 por z zieloną częścią
  • 1 papryka czerwona
  • 6 plastrów boczku
  • 6 plastrów żółtego sera
  • sól,
  • pieprz,
  • vegeta
  • papryka słodka
  • oliwa
Przepis

Filet z indyka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, rozkrój, rozłóż płasko, lekko rozbij tłuczkiem pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Oprósz solą, pieprzem i papryką słodką. Por oczyść, opłucz i podziel na pojedyncze liście. Włóż do wrzącej osolonej wody, obgotuj 3 ? 4 min. Przelej zimną wodą, osącz na sitku. Paprykę czerwoną rozkrój, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w plasterki. Na płacie mięsa podłuż liście pora, boczek, ser żółty i paprykę. Zwiń mięso w rulon i zwiąż nicią spożywczą. Połóż na rozgrzanej patelni z oliwą, piecz na wolnym ogniu ok.30 ? 40 min w zależności od wielkości fileta. Gotową roladę odwiń z nitki następnie pokrój w plastry, każdy nabij na wykałaczkę.

Przepis dodał użytkownik gaga730727

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2dapa4
d2dapa4
d2dapa4
Więcej tematów
d2dapa4