Trwa ładowanie...
d3qcki4
20-08-2008 14:46

Roladki z soli na wariacji makaronowej

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d3qcki4
Składniki
  • sola,
  • szczypior gruby,
  • makaron sphagetti,
  • mleko,
  • masło ,
  • mąka,
  • woda,
  • cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatałowa,
  • ostra papryczka,
  • oliwa z oliwek,
    • sok z cytryny.
Przepis

Filet z soli kroimy na podłużne grubsze paski, solimy i pieprzymy oraz delikatnie kropimy cytrynką.
Tak przygotowaną rybę odkładamy na talerzyku zafoliowaną do lodówki.
Nastepnie przygotowujemy sos beszamelowy (można do niego użyć samo mleko jak i mleko oraz śmietanę)
przygotowujemy zasmażkę 1 stopnia (tzn.najjaśniejszą) zalewamy ja mlekiem dodajemy cebulę ( obraną i przekrojoną na pół żeby było łatwiej wyjąć lub pokrojona w kostke wrzucona wczesniej do zasmazki tzn masło rozgrzewamy wrzucamy do niego cebulkę lekko podsmażamy na blądinke,gdy bedzie gotowa dodajemy mąkę i konczymy zasmazke jasną) sól,pieprz,troszke gałki muszkatałowej gdy mocno zgęstnieje dolewamy wody i lekko rozrzedzamy i próbujemy czy jest dobre jak bedzie czegoś zamało poprostu doprawiamy do smaku.I sos gotowy. Wstawiamy wode na makaron
z sola i odrobina oleju aby makaron sie nie sklejał ,gotujemy tyle ile jest napisane na opakowaniu ...
Wracamy do naszej ryby; w przygotowane paski ryby zaijamy po pasku szczypiorku i zapinamy (lub przebijamy jak kto woli) wykałaczka ,każdy nastepna tak samo.
Patelnie kładniemy na gazie wlewamy oliwe z oliwek ,kładziemy ostra papryczke i wszystkie nasze roladki ,smazymy az beda delikatne i zrobi sie kruche mięso oraz beda soczyste myyy pycha.
Na talerz układamy fikuśnie makaron polewamy go delikatnie sosem i układamy roladki z soli danie jest proste i naprawde smaczne .

życze smacznego

Przepis dodał użytkownik elizabeth1304

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3qcki4
d3qcki4
d3qcki4
Więcej tematów
d3qcki4