Trwa ładowanie...
d4kb237
18-08-2008 19:07

Zapiekana fasolka szparagowa

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d4kb237
Składniki
  • Gramatura wedle uznania
  • Fasolka szparagowa żółta bądź zielona
  • masło bądź margaryna do wysmarowania naczynia
  • bułka tarta
  • jajko
  • mleko
  • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • ser żółty
Przepis

Ugotować fasolkę w osolonej wodzie. Do wysmarowanego i opruszonego bułką tartą naczynia żaroodpornego wyłożyć odsączoną fasolkę. Posypać ją bułką tartą i żółtym serem. Zalać rozbełtanymi jajkami z mlekiem i przyprawami. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15-20 min.

Przepis dodał użytkownik gonia5tek

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4kb237
d4kb237
d4kb237
Więcej tematów
d4kb237