Trwa ładowanie...
d21e6if
14-08-2008 09:43

Bitki wieprzowe duszone z ziołami

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
d21e6if
Składniki
  • ok 0,5 kg łopatki wieprzowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki rozmarynu i estragonu
  • 5 łyżek oleju
  • 1 szkl. bulionu
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • odrobinę posiekanej natki pietruszki
Przepis

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobne paseczki i rozbić tłuczkiem. Pokrojony drobno czosnek wymieszać z ziołami i natrzeć nim mięso. Pozostawić na 1 godz. w chłodnym miejscu ułożone jeden na drugim. Następnie obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Dodać pokrojoną cebulę, podlać rosołem i dusić do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem, dodać pietruszkę. Sos można zagęścić śmietaną wymieszana z mąką.

Przepis dodał użytkownik k.bialowas82

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21e6if
d21e6if
d21e6if
Więcej tematów
d21e6if