Trwa ładowanie...
d33a6kj
14-08-2008 09:33

Konfitura brzoskwiniowa

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d33a6kj
Składniki
  • 2 kg brzoskwiń
  • 1 kg cukru
  • 1 cytryna
Przepis

Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Następnie wydrylować i pokroić w kostkę. Brzoskwinie włożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, dodać cukier. Pogotować ok. 15 min mieszając. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Skórkę pokroić w drobne kawałki, dodać do brzoskiń. Z cytryny wycisnąć sok i dodać do konfitur, gotować jeszcze 15 min. Jeszcze gorąca konfiturę przełożyć do suchych słoików, szczelnie zamknąć. Konfitura ma konsystencję lekko płynną.

Przepis dodał użytkownik k.bialowas82

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33a6kj
d33a6kj
d33a6kj
Więcej tematów
d33a6kj