03-06-2020 09:23
Najlepsze domowe lody. Sprawdzony przepis z czterech składników
Przepis
Zalet domowych lodów jest wiele. Po pierwsze - nie ma w nich konserwantów, polepszaczy smaków ani sztucznych barwników. Wszystko naturalne. Sami przecież wybieramy składniki. Po drugie - domowy deser jest tańszy niż sklepowy odpowiednik. Po trzecie - możemy przygotować lody, jakie się nam tylko zamarzą.
4.2
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
Źródło: Unsplash
Przepis
- Białka ubijamy, dodając cukier i kolejno po jednym żółtku.
- Następnie ubijamy śmietanę i mieszamy z ubitymi białkami.
- Można dodać bakalie. Następnie wkładamy do pojemników i wstawiamy do zamrażalnika.
- Można podawać z ulubioną konfiturą np. brzoskwiniową.
Przepis dodał użytkownik k.bialowas82
Najlepsze domowe lody. Sprawdzony przepis z czterech składników
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.