Trwa ładowanie...
d2wxbgh
17-04-2008 10:33

Tapas

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2wxbgh
Składniki
  • Pieczarki faszerowane szynką parmeńską
  • Czas 15 minut
  • Czas pieczenia: 15 minut
  • Dla 6 osób
  • Grillowany tuńczyk z mandarynkowymi pomidorami
  • Czas: 30 minut
  • Czas marynowania: 2 godziny
  • Dla 4 osób
  • Półksiężyce z dorsza z rodzynkami
  • Czas pieczenia: 15-20 minut
  • Czas przygotowania: 25 minut
Przepis

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. Na patelnię wlej oliwę, dodaj czosnek, a kiedy zacznie skwierczeć wrzuć szynkę. Dodaj sos chili i pietruszkę. Wymieszaj
2. Pieczarki obierz i usuń nóżki. Dopraw solą i pieprzem
3. Nadziej pieczarki, polej odrobiną oliwy i wstaw do pieca na ok. 15 minut.

Jak to zrobić: Grillowany tuńczyk z mandarynkowymi pomidorami
1. Pokrój tuńczyka na plastry, zalej sokiem z mandarynek, dodaj 1 ząbek czosnku, kolendrę i 3 łyżki oliwy
2. Pomidory wymieszaj ze skórką mandarynek, octem, cukrem i 2 łyżkami oliwy. Dodaj mini kostkę, wymieszaj. Odstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły.
3. Usmaż tuńczyka na patelni grillowej (po ok. 3 minuty z każdej strony), podaj z pomidorami.

Jak to zrobić: Półksiężyce z dorsza z rodzynkami
1. Rozgrzej piekarnik do 220 st.
2. Pokrój chili w talarki. Podsmaż na oliwie razem z cebulką. Po ok. 7 minutach dodaj rybę i podsmaż cały czas rozbijając mięso łopatką. Dodaj rodzynki.
3. Rozwałkuj lekko ciasto francuskie, wytnij krążki szklanką lub wykrawaczką do pączków, nałóż farsz. Złóż ciasto na pół, jak przy lepieniu pierogów. Mocno sklej brzegi i dociśnij widelcem.
4. Posmaruj półksiężyce żółtkiem i wstaw do piekarnika na ok.20 minut (aż będą rumiane).

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wxbgh
d2wxbgh
d2wxbgh
Więcej tematów
d2wxbgh