Trwa ładowanie...
d1m6jo5
04-08-2008 10:27

Dżem z czarnych porzeczek i agrestu

Przepis
2.4
(10 głosów)
Oceń:
d1m6jo5
Składniki
  • 50 dkg czarnych porzeczek
  • 1 kg agrestu
  • 80 dkg cukru
Przepis

Owoce porzeczki i agrestu oczyścić z szypułek, wypłukać, odsączyć z wody. W dużym rondlu o grubym dnie rozgnieść porzeczki z cukrem. Podgrzewać mieszając, a gdy chwile się pogotuje dodać agrest. Gotować na małym ogniu przez 10-12 godzin stale mieszając i rozgniatajac owoce. Gorące, gęsty dżem przełożyć do czystych słoików i dokładnie zamknąć.

Przepis dodał użytkownik k.bialowas82

Podziel się opinią

3
11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1m6jo5
d1m6jo5
d1m6jo5
Więcej tematów
d1m6jo5